Eurekaweg 10 - 2991 ZB Barendrecht

De voortgang

Dorema voortenten

Doréma kwaliteit

Als trotse leverancier van Doréma bieden wij een uitgebreid assortiment voortenten van topkwaliteit, geschikt voor alle gangbare caravanmodellen. Naast de voortenten leveren wij een compleet programma accessoires en onderdelen. De voortenten van Doréma staan bekend om hun duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en hoogwaardige afwerking. Elk product wordt vervaardigd uit de beste materialen en ondergaat strenge kwaliteitscontroles, waarna het wordt voorzien van het Doréma Kwaliteit-Certificaat.

Uitgebreide collectie van Doréma

Doréma, al 35 jaar een toonaangevende naam in caravan-voortenten en luifels, levert innovatieve oplossingen voor alle gangbare caravan- en campermodellen. Met een focus op kwaliteit en gebruiksgemak biedt Doréma voortenten en accessoires die ontworpen zijn voor een optimale kampeerervaring. Elk product wordt vervaardigd uit hoogwaardige materialen en voldoet aan strenge kwaliteitsnormen, wat resulteert in duurzame en betrouwbare producten.

Via een professioneel dealernetwerk met landelijke dekking is de uitgebreide collectie van Doréma eenvoudig beschikbaar, met deskundige begeleiding om de perfecte voortent te vinden.
  • Duurzaamheid
  • Flexibiliteit
  • Gebruiksgemak
  • Weersbestendig
  • Esthetiek en maatwerk

Doréma biedt 2 jaar garantie op al haar producten. Eventuele gebreken veroorzaakt door materiaal- of productiefouten worden kosteloos gerepareerd. Let op: Doréma beoordeelt zelf of een garantieclaim geldig is. Schade door buitensporige belasting, ondeskundige behandeling of stormschade valt niet onder de garantie. Daarnaast worden reis- en transportkosten niet vergoed.

Als u vragen heeft over uw aangeschafte product, kunt u contact opnemen met uw dealer. De dealer zorgt voor de afhandeling van eventuele garantiegevallen. Wanneer u aanspraak wilt maken op garantie, zorg dan dat het betreffende onderdeel schoon en droog wordt ingeleverd. Vervuilde of natte tenten kunnen niet door ons servicepersoneel of onze machines worden verwerkt en worden onbewerkt geretourneerd.

Om de juiste omloopmaat van uw caravan te bepalen, meet u de caravan vanaf de grond langs de caravanrail naar de grond aan de andere zijde (A, B, C), zoals aangegeven op de schets. Dit kunt u eenvoudig doen door een koord door de rail te trekken en vervolgens de omloopmaat op te meten.

Hieronder vindt u een overzicht van de omloopmaten:

MAATOMLOOP A-B-C
5750-775
6775-800
7800-825
8825-850
9850-875
10875-900
11900-925
12925-950
13950-975
14975-1000
151000-1025
161025-1050
171050-1075
181075-1100
191100-1125
201125-1150
211150-1175
221175-1200

Let op:
Heeft u een caravan met een extreem gestroomlijnde vorm waarbij de rail schuin met de voorkant meeloopt? Meet in dat geval vanaf 190 cm hoogte recht naar de grond toe aan de voorkant, in plaats van de rail te volgen.

Tegenwoordig wordt in elke tent raamfolie gebruikt, en dit materiaal is zachter dan andere materialen die in een tent worden verwerkt. Het raamfolie, dat in principe glad is, kan door het opvouwen tussen verschillende materialen, zoals ritsen, tentdoek of pvc, het aanwezige reliëf overnemen. Dit is vrijwel onvermijdelijk wanneer de tent langere tijd opgevouwen is geweest. Gelukkig verdwijnen de meeste van deze oneffenheden wanneer de tent enige tijd strak is opgebouwd. Doréma zorgt ervoor dat het raamfolie van hoge kwaliteit is, transparant blijft, een lange levensduur heeft en soepel blijft. Het is belangrijk om te weten dat raamfolie geen vensterglas is en dus niet op dezelfde manier beoordeeld kan worden.

Gedurende uw vakantie kan uw voortent of luifel behoorlijk vuil worden door verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld, bij een lange periode van droog weer kan er veel stof op de voortent of luifel komen. Om zwarte streepvorming te voorkomen na de eerste regenbui, kunt u het tentdoek regelmatig droog afborstelen. Een deel van het onderhoud kunt u al op de laatste dag van de vakantie doen. Als het weer het toelaat, kunt u slik- en spatranden met lauw water reinigen en de voortent of luifel laten drogen. Nadat u de voortent of luifel hebt afgebroken, reinigt u het grondzeil, de tochtstrook, wielflap en haringen, en laat u ze goed drogen. Het frame kunt u afnemen met een vochtige doek, waarbij u ervoor zorgt dat de telescopische delen altijd goed droog worden opgeborgen. Het reinigen van de voortent of luifel, ongeacht het materiaal, dient uitsluitend te gebeuren met schoon water (ca. 30 graden) en een spons of zachte borstel. Gebruik absoluut geen reinigingsmiddelen, aangezien deze de waterdichtheid van het tentdoek ernstig kunnen aantasten. Ook de in de handel verkrijgbare reinigingsmiddelen voor tentdoek worden door ons sterk afgeraden. Het opnieuw impregneren van het tentdoek geeft vaak niet het gewenste resultaat. Niet alle vlekken kunnen alleen met schoon water worden gereinigd. Hieronder staat beschreven hoe u bepaalde vlekken grotendeels kunt verwijderen.

Laat harsvlekken eerst voldoende uitharden. Zodra de hars volledig is uitgehard, kan deze gemakkelijk verpulverd worden. De restanten kunt u voorzichtig verwijderen met een lepeltje of een mesje, maar wees voorzichtig zodat het tentdoek niet beschadigd raakt. Tip: Kampeer bij voorkeur niet onder bomen die hars druppelen, omdat hars het tentdoek kan beschadigen!

Boombladeren kunnen kleurstoffen afgeven die moeilijk te verwijderen vlekken op het tentdoek veroorzaken. Vooral vochtige bladeren kleven vaak aan het doek. Wees daarom alert en verwijder bladeren zo snel mogelijk om blijvende vlekken te voorkomen. Tip: Verwijder bladeren van bomen zo snel mogelijk, aangezien ze vervelende vlekken kunnen veroorzaken.

Bij vetvlekken zoals boter-, jus- of olievlekken is het belangrijk om deze zo snel mogelijk met keukenrolpapier te deppen. Eventuele restanten kunt u later verwijderen door het gebruik van een strijkijzer (op de laagste stand) en keukenrolpapier. Leg het papier op de vlek en verwarm het met het strijkijzer, zodat de vetvlek door het papier wordt geabsorbeerd.

Er is geen standaardmethode voor het reinigen van vogelpoep, maar de volgende aanpak werkt het beste:

  1. Verwijder de resten zo snel mogelijk door ze voorzichtig af te schrapen of af te vegen van het tentdoek.
  2. Reinig de plek met veel lauw water.
  3. Laat de resterende vlekken zitten, want deze zullen meestal vanzelf verdwijnen na verloop van tijd.

Door snel te handelen en geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, voorkomt u schade aan het tentdoek, terwijl de vlekken vanzelf verdwijnen.

Schimmelvorming in tentdoek is vaak zichtbaar in de vorm van kleine bruine of zwarte vlekjes. Dit ontstaat meestal wanneer de voortent of luifel te lang nat is ingepakt. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat een natte voortent of luifel binnen 24 uur weer uitgehangen wordt, ongeacht het materiaal, zodat het goed kan drogen. Schimmel kan ook ontstaan tijdens langdurig gebruik in een vochtige omgeving. Veel voortenten en luifels worden gemaakt van synthetische stoffen met een coating, die meestal alleen aan de buitenkant van het doek zit. Deze coating vermindert condensvorming, terwijl het weefsel aan de binnenkant enigszins vocht opneemt. In een vochtige omgeving kan zich schimmel vormen, wat resulteert in bruine of zwarte vlekken. Condens ontstaat vooral bij grote temperatuurverschillen, wat vaak voorkomt in het voor- en najaar. Wanneer het vochtigheidsniveau langdurig hoog is in de voortent of luifel, kunnen er vlekken verschijnen aan de binnenkant. Seizoenkampeerders kunnen hierdoor sneller last hebben van schimmel dan degenen die alleen in de zomer kamperen. Gelukkig heeft schimmelvorming geen invloed op de kwaliteit of levensduur van het tentdoek. Het is mogelijk om de bruine of zwarte vlekken zelf te verwijderen. Behandel de binnenkant van het dak met een oplossing van één deel bleekmiddel (zoals Glorix) en tien delen water. Breng de oplossing wrijvend aan met een spons of zachte borstel. Na het drogen van het doek zal 80% tot 90% van de vlekken verdwenen zijn. Het kan zijn dat er een klein restant van de vlekken zichtbaar blijft, maar dit is een eigenschap van het materiaal. Indien gewenst, kan de behandeling herhaald worden. Het gebruik van een goed afsluitend grondzeil kan de condensvorming aanzienlijk verminderen. Bij gebruik van tenttapijt is het aan te raden om eerst een afdekfolie onder het tapijt te leggen om condens te voorkomen. Zorg er ook altijd voor dat er voldoende geventileerd wordt om schimmelvorming tegen te gaan.
EASYGRIP FRAME
Met het nieuwe Dorema EasyGrip frame gaat het omzetten van uw voortent nog sneller