Voortenten Specialist "De Voortgang"

Eurekaweg 10  -  2991 ZB  Barendrecht  -  Telefoon:  0180-628481

E-mail:  info@devoortgang.nl  -  Internet:  www.devoortgang.nl

Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting    Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting

Home

Producten De Voortgang

Voordelige voortenten

Aanbiedingen voortenten

Diepe seizoenvoortenten

Uitbouwen voortenten

Deeltenten

Lichtgewicht deeltenten

Wintertenten

Bustenten en -luifels

Campertenten

Opberg- en toilettenten

Kip voortenten/luifels

T@B en Adria Action

Speciale voort. en luifels

Luifels en zonneluifels

Voorzonluifels

Wintervaste voortenten

MTH-Zeltbau wintervast

Accessoires

Omloopmaat voortent

Beschermdaken

Truma - Dometic Airco's

Caravanbanden

Nieuws en diversen

Voortent opzetten

Windschermen

Sanibroyeur

Verzekeringen

Nuttige informatie

Route naar De Voortgang

Leveranciers/Linken

Info fomulier

Openingstijden

Contact

 

 

VOORTENTEN SPECIALIST

DE VOORTGANG

EUREKAWEG 10

2991 ZB BARENDRECHT

Route naar De Voortgang

 

Telefoon: 0180-628481

 

 

Telefoon:  0180-628481

KvK R'dam:    54094887

 

 

  

 

 

Laatst bijgewerkt op:

29-08-2018

 

 

Hoe zet ik een voortent op!

Naar Home-Page "De Voortgang"

Enige voorbeelden hoe u een voortent niet op moet zetten en enige bijzondere kampeermiddelen!

Op een Zwitserse camping aan het Lago Maggiore heeft de auteur van deze site wat plaatjes geschoten van voortenten, die niet geheel volgens de regels waren opgezet. Het moet hem van het hart dat er eigenlijk maar heel weinig voortenten echt netjes stonden. Op deze camping zijn zo'n 600 plaatsen. Toen hij met zijn digitale camera rond liep kwam hij maar heel weinig voortenten tegen, die de toets der kritiek konden doorstaan. Aan de onderzijde van deze pagina treft u een 10-stappen plan aan hoe u een voortent op de juiste wijze dient op te zetten. Maar nu eerst enige voorbeelden hoe u het beslist niet moet doen.

 

 

Voor een vergroting klik op de betreffende foto

 

Hierna voortenten die niet geheel volgens de regels zijn opgezet!

 

Merk voortent: DWT type Atelier Chalet
Opmerkingen: Ook in Nederland kan het behoorlijk sneeuwen. In jaargang 2009/2010 is er voldoende sneeuw gevallen om ook een Atelier Chalet voortent op z'n knien te krijgen. Op de rechter hoek lag een sneeuw/ijsklop van 150 kg. En staander die inzakt en de rest gaat vanzelf. Overigens was het doek (550 gram Trevira dubbelzijdig gecoate polyester) onbeschadigd.

Advies als u de tent ook 's winters laat staan, dan extra staanders halverwege de dakliggers en de staanders borgen. Dus daar waar de stalen stangen in elkaar schuiven een gaatje door beide stangen boren en er een roestvrij stalen parker in draaien.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Brand Saphir
Opmerkingen: Weer een voorbeeld van een dakligger die te hoog staat, waardoor de petluifel aan de voorzijde veel te slap hangt en rimpels vertoond. Bij een frame van Brand dient de eerste dakliggers nagenoeg horizontaal naar de caravan te lopen. Overigens was het de schuld van de Zwitserse caravandealer, deze had de oogjes op de caravan op de verkeerde plaats geschroefd. Hij had er beter aan gedaan om de caravan bezitter het schroefloze SHS-systeem bij de tent te leveren.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: DWT Flair Modul
Opmerkingen: Het doorhangen van de petluifel is een veel voorkomend probleem. De dakstangen tussen middenstaander en de hoekstaanders goed uitspannen en de petluifel komt strak te staan.

 

Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Zelf gebouwde camper
Opmerkingen: De eigenaar van deze z.g.n. camper zal ongetwijfeld veel ruimte hebben, maar een sierraad voor de camping is het bepaald niet en ook de naast deze camper staande kampeerders wordt alle zicht ontnomen. Advies aan camping eigenaren plaats deze voertuigen op een apart veldje.

 

Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Zelf gebouwde camper
Opmerkingen: Omgebouwde stadsbus. Een ergenis voor de naast deze camper staande kampeerders. Verder zelfde opmerkingen als bovenstaande z.g.n. camper.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Bustent Traveller met paardentrailer
Opmerkingen: De eigenaar van deze paardentrailer had de trailer uitgebreid met een bustent. Vindingrijke Nederlander, maar het slapen in een paardentrailer lijkt mij een beetje benauwd.

 

Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Merk onbekend
Opmerkingen: Of de eigenaar van deze voortent had nog nooit een voortent opgezet of hij beschikt over twee linker handen. Vermoedelijk had hij de voortent op de 2e hands markt gekocht, want de voortent was ook nog te groot voor deze caravan.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Merk onbekend vermoedelijk een Herzog
Opmerkingen: De eigenaar van deze voortent was kennelijk het grootste gedeelte van zijn petluifelstangen vergeten. Eigenlijk niet zo erg want een voortent opzetten is aan deze kampeerder toch niet besteed.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Merk onbekend een special van het zwitserse bedrijf Fritz Berger
Opmerkingen: Het enige mooie aan deze voortent zijn de Zwitserse vlaggen. De eigenaar van deze voortent heeft er maar een zootje van gemaakt.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Panoramaluifel
Opmerkingen: Tja wat moet je hier van zeggen! Een simpele panoramaluifel fatsoenlijk opzetten is voor sommige kampeerders nog te ingewikkeld.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Knaus special
Opmerkingen: De eigenaar van deze voortent had de linker staander te hoog gezet, waardoor er aan de voor- en achterzijde vouwen in het dak ontstonden. De staander wat lager en de meeste vouwen zijn verdwenen.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Isabella type Ambassador
Opmerkingen: Dakstangen tussen middenstaander en hoekstaanders goed uitspannen. De twee hoekstaanders verder naar buiten plaatsen, waardoor de voorwand en de zijwanden strakker komen te staan. Tot slot de gehele voortent aan de onderzijde strak en gelijkmatig afspannen. De rechter zijwand is zelfs in zijn geheel niet afgespannen en dat aan de rand van het Lago Maggiore.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Brand type Pergamon
Opmerkingen: Om aan te geven wat de eigenaar van deze voortent allemaal verkeerd doet heb je ongeveer een A-4tje nodig. Zonde van zo'n goede voortent.

 

Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Een oude en een nieuwe camper
Opmerkingen: Op deze drie plaatjes staat oud en nieuw naast elkaar. De oude camper van een Duits echtpaar is niet bepaald een sierraad voor de camping. De eigenaar heeft er letterlijk van alles op- en aangebouwd. Alles bij elkaar een oud rommeltje. Naast deze oude camper stond een hele moderne camper en wat voor n. Een prachtige nieuwe camper met alles er op en er aan, maar in tegenstelling tot de oude camper was alles keurig ingebouwd. Zelf de naast deze camper staande Smart werd netjes achterin de camper opgeborgen. Meestal hebben de Duitsers betere spullen dan de Nederlanders, maar in dit geval was de prachtige camper van een Nederlander.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Brand type vermoedelijk Melos
Opmerkingen: De voortent opzetter had twee zaken verkeerd gedaan. Ten eerste had hij de voorstangen van het dak niet genoeg uitgespannen, waardoor de petluifel en het dak niet strak stonden. Ten tweede had hij de linker en rechter dakstang te hoog in in de bochten geplaatst, waardoor de zijkanten van de petluifel slap hingen. Bij frames zonder scharnierpunt tussen de linker en rechter dakstang en het petluifel stokje, dient de linker en rechter dakstang nagenoeg horizontaal te worden geplaatst.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Brand type Bonus Star
Opmerkingen: Voor deze voortent geldt hetzelfde advies als bij de Ambassador. Voorts geldt dat als deze kampeerder zijn raamfolie heel wil houden, hij er aan de binnenzijde van zijn tent geen stoel tegenaan moet zetten.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Herzog voortent
Opmerkingen: Wat een rommeltje. Advies cursus voortent opzetten volgen. De stormafspanning niet gebruiken om een balkonopstelling te maken.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Merkloos gebouwd in Polen
Opmerkingen: De auteur van deze bladzijde was er van overtuigd, dat deze voortent door de eigenaar zelf was vervaardigd. Bij navraag bleek echter dat deze voortent in een Poolse fabriek was geproduceerd. Nu worden er tegenwoordig veel tenten in Polen geproduceerd, maar gelukkig niet allemaal van deze aparte kleuren.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Merk tent onbekend
Opmerkingen: Weliswaar geen voortent of luifel, maar wel de moeite waard om hier even af te beelden. Een hele oude tent maar wel erg apart.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Herzog type Classic
Opmerkingen: De staanders van deze voortent zouden wat hoger gezet moeten worden en de dakstangen tussen de middenstaander en de beide hoekstaanders verder naar buiten gespannen. Het is nu net of er een voortent gemaakt is met een rondlopende daklijn aan de voorzijde. Meestal zit die ronde lijn aan de caravanzijde. Deze kampeerder wil zelf naar de goede kant van de gordijnen kijken. Voor het aanzien van de voortent zou het beter zijn om de gordijnen andersom te hangen.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Brand type Melos
Opmerkingen: Jammer dat de eigenaar van zo'n mooie Brand tent hem zo slordig heeft opgezet. Weer een eigenaar die de staanders niet op de juiste hoogte heeft staan en de dwarsliggers voor in de tent niet ver genoeg naar buiten heeft gespannen. De poten van de aanbouw aan de kopse kant staan te hoog, waardoor de aanbouw grote rimpels vertoond.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Brand type Melos
Opmerkingen: Alweer een Brand Melos. Deze eigenaar heeft maar n ding goed gedaan. Hij heeft zijn scheerlijnen op de juiste plaats vastgezet en wel aan de scharnierpunten van de midden- en hoekstaanders. Een cursus voortent opzetten zou hier op zijn plaats zijn.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Brand type Palazzo-L
Opmerkingen: Zonde dat de Zwitserse bewoonsters van deze mooie en dure Brand tent er zo'n zootje van maakten. Naast het bedroevend opzetten van de tent bouwden ze ook nog van alles aan. Bij ieder beetje wind of regen viel de zogenaamde zonneluifel tegen de voorzijde van de voortent aan. Voorts gooiden de dames er ieder per dag zo'n 2 3 pakjes sigaretten tegenaan. Je kan geloven dat je een emmer chloor/water oplossing nodig hebt om het dak aan de binnenzijde weer een beetje toonbaar te maken!

 

Klik op foto voor vergroting

Merk luifel: Herzog schuifluifel
Opmerkingen: Een schuifluifel zou eigenlijk een snel op te zetten kampeermiddel moeten zijn. Het Duitse echtpaar is zeker twee uren bezig geweest om de luifel vast te zetten. Er woei iedere keer wel wat los. Nu is een schuifluifel er voor bedoeld, dat je de zijkant die op de grond staat de wind tegenhoudt. Welnu zij vingen de wind juist op met de luifel. Voorts stond de opening naar het Lago Maggiore gericht, terwijl een storm altijd vanuit het meer de camping opwaait. De luifel doorschuiven naar de andere zijde was beter geweest.

 

Klik op foto voor vergroting

Merk voortent: Isabella Ambassador Alpha
Opmerkingen: Aan het einde van al deze slordigheden en onvolkomenheden nog even een plaatje van een voortent met voorzonluifel zoals ze eigenlijk allemaal zouden moeten worden opgezet. Mooi strak en een goede combinatie van kleuren en design.