Voortenten Specialist "De Voortgang"

Eurekaweg 10  -  2991 ZB  Barendrecht  -  Telefoon:  0180-628481

E-mail:  info@devoortgang.nl  -  Internet:  www.devoortgang.nl

Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting    Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting  Klik op foto voor vergroting

Home

Producten De Voortgang

Voordelige voortenten

Aanbiedingen voortenten

Diepe seizoenvoortenten

Uitbouwen voortenten

Deeltenten

Lichtgewicht deeltenten

Wintertenten

Bustenten en -luifels

Campertenten

Opberg- en toilettenten

Kip voortenten/luifels

T@B en Adria Action

Speciale voort. en luifels

Luifels en zonneluifels

Voorzonluifels

Wintervaste voortenten

MTH-Zeltbau wintervast

Accessoires

Omloopmaat voortent

Beschermdaken

Truma - Dometic Airco's

Caravanbanden

Nieuws en diversen

Voortent opzetten

Windschermen

Sanibroyeur

Verzekeringen

Nuttige informatie

Route naar De Voortgang

Leveranciers/Linken

Info fomulier

Openingstijden

Contact

 

 

VOORTENTEN SPECIALIST

DE VOORTGANG

EUREKAWEG 10

2991 ZB BARENDRECHT

Route naar De Voortgang

 

Telefoon: 0180-628481

 

 

Telefoon:  0180-628481

KvK R'dam:    54094887

 

 

  

 

 

Laatst bijgewerkt op:

28-05-2019

 

 

Omloopmaat voortent bepalen

Hoe bepaalt u de juiste maat voortent

Zet eerst uw caravan op de uitdraaisteunen op een vlakke ondergrond. Neem vervolgens de maat van de caravan, zoals aangegeven op onderstaande schets. Dit is de maat, gemeten vanaf de grond door de caravanrail of over het dak van de caravan vlak achter de rail, naar de grond aan de andere zijde (stippellijn A via B naar C). Indien uw meetlint niet lang genoeg is, dan kunt u de maat bepalen met behulp van een koord of touw (het koord of touw mag niet rekbaar zijn). Haal dit koord of touw door de rail of over het dak en meet het daarna nauwkeurig op. Meet ook altijd de maat op zoals aangegeven bij aërodynamische caravans, dus stippellijn vanaf A via B en E naar F. Dit is namelijk de meetmethode zoals vrijwel alle voortenten producenten tegenwoordig de caravans opmeten en de maat zoals zij hun voortenten produceren. (Let op! Bij diverse caravans -vooral de wat oudere- loopt de caravanrail aan de onderzijde van de caravan door de ronding richting wiel. Meestal is dit het geval aan de voorzijde van de caravan, doch bij diverse merken is dit ook het geval aan de achterzijde. Dit stuk rail moet u echter niet opmeten. U dient de stippellijn, zoals onderstaand aangegeven, te volgen!)

Aërodynamische caravan

Merk:

Hoogte punt D en E:

Brand

180 cm.

Walker en Güsto

185 cm.

Isabella *, Ventura en Doréma

190 cm.

DWT-Zelte *

195 cm.

* Bij Isabella (30 cm.) en DWT (15 cm.) dient u punt A en F respectievelijk aan weerszijde 30/15 cm. naar buiten te plaatsen. Punt A 30/15 cm. naar links en punt F 30/15 cm. naar rechts. Voorts meet u vanaf deze nieuwe meetpunten de omloopmaat op.

Frontmaat caravan

Naast de omloopmaat is ook de frontmaat van de caravan een belangrijk gegeven. Het kan namelijk zijn, dat wanneer u op de scheiding van twee maten uitkomt, de frontmaat bepaald welke maat voor uw caravan het beste is. De frontmaat bepaald u door de horizontale lijn tussen de punten D en E op bovenstaande afbeelding op te meten (hoogte punt D en E afhankelijk van het merk zie hiervoor het afgebeelde schema).

Is het meten van een aerodynamische caravan en het meten van de frontmaat u nog niet geheel duidelijk, gelet op het hiervoor vermelde, print deze richtlijnen hierna uit. U heeft dan een voorbeeld om bij het meten een en ander nog eens na te lezen.

 

Printversie "Hoe bepaalt u de juiste maat voortent"